Apples butikschef Angela Ahrendts slutar

Efter att ha framgångsrikt lett uppbyggnaden av Apples butiken världen om de senaste fem åren lämnar hon nu över till Deirdre O'Brien. Ahrendt lämnar Apple i april.

Apple får nog ses som katalysatorn för de senaste årens trend med att företag satsar på egna påkostade butiker. Apples koncept med lyxiga och påkostade butiker har spritt sig till majoriteten av de stöstorasta städerna världen över, och chefen för denna butikssatsning hos Apple har under flera år varit Angela Ahrendts.

De stora framgångarna till trots väljer hon nu att lämna uppdraget i april, och då kommer Apple-veteranen Deirdre O'Brien ta över stafettpinnen. Det ges ingen konkret anledning till varför hon lämnar företaget nu, utöver att hon ska ge sig iväg på nya personliga äventyr. Ahrendts rekryterades till Apple 2013 från den lyxiga klädkedjan Burberry.

Fortsätter satsa på butiker

Apples satsning på expansion av butiker lär fortsätta som tidigare under O'Briens styre, och som en del i detta får vi fortsätta hålla ögonen på den omtalade butiken som planeras för Stockholm. Planerna för butiken i Kungsträdgården fick läggas på is då de fick nej av Stockholms stad.

Vad tror ni, är det fortfarande en bra idé att bygga egna påkostade butiker i en tid av näthandel?

Källa: Apple

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
15 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.