Samsung tar patent på selfiekamera i S Pen

Glöm flärpar och skärmhål - ett patent skvallrar om att Samsung funderar på att placera selfie-kameran inuti S Pen-tillbehöret.

Om det är något som särskiljer Samsung från konkurrensen idag är det sannolikt Galaxy Note-serien med dess penna S Pen. Pennan används till att rita på skärmen, göra anteckningar och styra presentationer, med mera. Men om ett av Samsungs patent faktiskt kommer till användning kan S Pen även komma att axla rollen som selfie-kamera.

Patentet i fråga visar upp hur en kamera med optisk zoom-förmåga skulle monteras inuti pennan, med kameraöppningen mot pennans övre del. Bilder kan kunna fångas med hjälp av en knapp på pennans sida, och skulle alltså inte kräva interaktion med skärmen på telefonen.

Den senaste tiden har det dykt upp ett antal olika lösningar på "problemet" med var selfie-kameran och tillhörande sensorer ska hysas. Det finns flärpar, kamerahål, slider-funktioner där kameran befinner sig i en separat del bakom skärmen, med flera. Att hysa kameran i pennan skulle låta Samsung slippa selfiekameran helt och hållet i en framtida Note-enhet.

Det är mer regel än undantag att företag tar patent på tekniker de utforskar men aldrig gör något av i kommersiella produkter, så vi ska nog inte dra allt för stora växlar på det här patentet. Men om det skulle leta sig in i Note-familjen skulle det definitivt vara en unik lösning på problemet.

Källa: USPTO

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.