Samsung tar patent på selfiekamera i S Pen

Glöm flärpar och skärmhål - ett patent skvallrar om att Samsung funderar på att placera selfie-kameran inuti S Pen-tillbehöret.

Om det är något som särskiljer Samsung från konkurrensen idag är det sannolikt Galaxy Note-serien med dess penna S Pen. Pennan används till att rita på skärmen, göra anteckningar och styra presentationer, med mera. Men om ett av Samsungs patent faktiskt kommer till användning kan S Pen även komma att axla rollen som selfie-kamera.

Patentet i fråga visar upp hur en kamera med optisk zoom-förmåga skulle monteras inuti pennan, med kameraöppningen mot pennans övre del. Bilder kan kunna fångas med hjälp av en knapp på pennans sida, och skulle alltså inte kräva interaktion med skärmen på telefonen.

Den senaste tiden har det dykt upp ett antal olika lösningar på "problemet" med var selfie-kameran och tillhörande sensorer ska hysas. Det finns flärpar, kamerahål, slider-funktioner där kameran befinner sig i en separat del bakom skärmen, med flera. Att hysa kameran i pennan skulle låta Samsung slippa selfiekameran helt och hållet i en framtida Note-enhet.

Det är mer regel än undantag att företag tar patent på tekniker de utforskar men aldrig gör något av i kommersiella produkter, så vi ska nog inte dra allt för stora växlar på det här patentet. Men om det skulle leta sig in i Note-familjen skulle det definitivt vara en unik lösning på problemet.

Källa: USPTO

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.