99 besöker Philips Hue på Stockholmsmässan

Ni röstade fram Philips Hue till årets hemma-pryl här på 99. Just nu ställer de ut på Stockholm Furniture & Light Fair på Stockholmsmässan. Ida åkte dit för att spana in de senaste produkterna.

Stockholm Furniture & Light Fair pågår nu på Stockholmsmässan. Lördagen den 9 februari är mässan öppen för allmänheten och för den som är nyfiken på Philips Hue, och vad det där med smart belysning hemma egentligen ska vara bra för, är mässan väl värd ett besök. Bolaget bakom Philips Hue heter numera Signify och ställer ut många praktiska exempel på hur deras belysning fungerar och kommer till sin rätt.

När vi bad er att rösta fram årets hemma-pryl var det just Philips Hue ni röstade fram till vinnare. En stor anledning till det är för att de gör det väldigt enkelt och smidigt att komma igång med smart belysning. För den som vill knyta ihop belysningen med sitt övriga smarta hem samarbetar Signify med flera andra aktörer och det finns stöd för exempelvis Apples Homekit och Siri samt Googles röstassistent.

Nytt för i år är nya produkter för utomhusbruk, bland annat en väderskyddad utomhussensor som är trådlös och batteridriven. Den låter dig ställa in hur du välkomnas hem, den kan exempelvis automatiskt slå på ljuset när du kommer hem och den integrerade dagljussensorn ser till att lampan tänds först när det är mörkt.

Det har också släppts nya Outdoor-lampor som är väggmonterade, piedestaler och trädgårdslampor som ger dig många möjligheter att intelligent lysa upp trädgården och andra utomhusområden med både vitt och färgat ljus.

De nya produkterna ska finnas ute i handeln under februari månad i år.

Läs mer

Kommentarer
17 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.