99 besöker Philips Hue på Stockholmsmässan

Ni röstade fram Philips Hue till årets hemma-pryl här på 99. Just nu ställer de ut på Stockholm Furniture & Light Fair på Stockholmsmässan. Ida åkte dit för att spana in de senaste produkterna.

Stockholm Furniture & Light Fair pågår nu på Stockholmsmässan. Lördagen den 9 februari är mässan öppen för allmänheten och för den som är nyfiken på Philips Hue, och vad det där med smart belysning hemma egentligen ska vara bra för, är mässan väl värd ett besök. Bolaget bakom Philips Hue heter numera Signify och ställer ut många praktiska exempel på hur deras belysning fungerar och kommer till sin rätt.

När vi bad er att rösta fram årets hemma-pryl var det just Philips Hue ni röstade fram till vinnare. En stor anledning till det är för att de gör det väldigt enkelt och smidigt att komma igång med smart belysning. För den som vill knyta ihop belysningen med sitt övriga smarta hem samarbetar Signify med flera andra aktörer och det finns stöd för exempelvis Apples Homekit och Siri samt Googles röstassistent.

Nytt för i år är nya produkter för utomhusbruk, bland annat en väderskyddad utomhussensor som är trådlös och batteridriven. Den låter dig ställa in hur du välkomnas hem, den kan exempelvis automatiskt slå på ljuset när du kommer hem och den integrerade dagljussensorn ser till att lampan tänds först när det är mörkt.

Det har också släppts nya Outdoor-lampor som är väggmonterade, piedestaler och trädgårdslampor som ger dig många möjligheter att intelligent lysa upp trädgården och andra utomhusområden med både vitt och färgat ljus.

De nya produkterna ska finnas ute i handeln under februari månad i år.

Läs mer

Kommentarer
17 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.