fredagsvideo

Så svårt är det att bygga en bas på Mars

På fredagar vill vi gärna liva upp lite genom att tipsa om bra och lärorika videor från nätet. Här kommer en som handlar om Mars.

På 99 gillar vi som bekant teknik, och hur den kan användas för att ge människan en skjuts framåt vad gäller bekvämlighet och möjligheter. Ett av de stora eldproven för tekniken är hur den kan hjälpa oss att komma ut i rymden, och nästa steg är förmodligen att åka till Mars.

Youtube-pedagogerna Kurzgesagt har nu satt ihop en härligt video som går igenom de många utmaningar som måste övervinnas för att bygga en permanent bas på Mars. I korthet kan vi avslöja att det blir väldigt svårt, dyrt och omständigt.

Med detta vill vi önska alla som besöker 99 en otroligt trevlig helg. Vi ses redan imorgon när det är dags för veckans poddavsnitt, och sen nästa vecka!

Kommentarer
19 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.