fredagsvideo

Så svårt är det att bygga en bas på Mars

På fredagar vill vi gärna liva upp lite genom att tipsa om bra och lärorika videor från nätet. Här kommer en som handlar om Mars.

På 99 gillar vi som bekant teknik, och hur den kan användas för att ge människan en skjuts framåt vad gäller bekvämlighet och möjligheter. Ett av de stora eldproven för tekniken är hur den kan hjälpa oss att komma ut i rymden, och nästa steg är förmodligen att åka till Mars.

Youtube-pedagogerna Kurzgesagt har nu satt ihop en härligt video som går igenom de många utmaningar som måste övervinnas för att bygga en permanent bas på Mars. I korthet kan vi avslöja att det blir väldigt svårt, dyrt och omständigt.

Med detta vill vi önska alla som besöker 99 en otroligt trevlig helg. Vi ses redan imorgon när det är dags för veckans poddavsnitt, och sen nästa vecka!

Kommentarer
19 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.