Knäppa Kickstarter-projekt

Uppkopplad affisch visar vädret

Prylarnas internet har fått en ny medlem i form av en uppkopplad väggposter som både är dekorativ och visar dagens väder.

Uppkopplade informationsskärmar i hemmet är ingen ny grej, och många har byggt sina egna smarta väggspeglar, bland annat här på 99. Ett nytt Kickstarter-projekt ska nu ge oss ännu en informationstavla, nämligen den uppkopplade affischen.

Projektet heter the Weather Poster, och är som namnet antyder en affisch som helt enkelt visar dagens väder. Till skillnad från en smart spegel är detta det enda den visar, och dessutom inte i särskilt stor detalj. Du kan i princip bara se om prognosen är regn, sol eller molnigt under fyra tider på dygnet.

Enkelheten kan dock säkert locka vissa, och en trevlig grej är att affischen faktiskt består av vanligt papper. Tack vare värmekänsligt bläck kan ikoner på affischen bli synliga när så krävs, utifrån väderinformation som plockas hem från nätet.

I skrivande stund har projektet inte fått tillräckligt med finansiering för att komma i hamn, men 21 dagar återstår fortfarande. Så den som är sugen på en ganska tjusig väderaffisch kan klicka in sig på Kickstarter och binda upp sig för minst 189 dollar (runt 1 200 kronor) för att säkra en plansch. Då ingår också två års väderprognoser, som därefter kostar 70 kronor per år.

Kanske lite väl dyrt för en affisch, även om den visar vädret, eller vad säger ni?

Läs mer:

Källa: Kickstarter

Kommentarer
8 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.