Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Knäppa Kickstarter-projekt

Uppkopplad affisch visar vädret

Prylarnas internet har fått en ny medlem i form av en uppkopplad väggposter som både är dekorativ och visar dagens väder.

Uppkopplade informationsskärmar i hemmet är ingen ny grej, och många har byggt sina egna smarta väggspeglar, bland annat här på 99. Ett nytt Kickstarter-projekt ska nu ge oss ännu en informationstavla, nämligen den uppkopplade affischen.

Projektet heter the Weather Poster, och är som namnet antyder en affisch som helt enkelt visar dagens väder. Till skillnad från en smart spegel är detta det enda den visar, och dessutom inte i särskilt stor detalj. Du kan i princip bara se om prognosen är regn, sol eller molnigt under fyra tider på dygnet.

Enkelheten kan dock säkert locka vissa, och en trevlig grej är att affischen faktiskt består av vanligt papper. Tack vare värmekänsligt bläck kan ikoner på affischen bli synliga när så krävs, utifrån väderinformation som plockas hem från nätet.

I skrivande stund har projektet inte fått tillräckligt med finansiering för att komma i hamn, men 21 dagar återstår fortfarande. Så den som är sugen på en ganska tjusig väderaffisch kan klicka in sig på Kickstarter och binda upp sig för minst 189 dollar (runt 1 200 kronor) för att säkra en plansch. Då ingår också två års väderprognoser, som därefter kostar 70 kronor per år.

Kanske lite väl dyrt för en affisch, även om den visar vädret, eller vad säger ni?

Läs mer:

Källa: Kickstarter

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.