Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Walkie-talkie i Apple Watch: så slipper du hålla inne knappen

Visste du att du kan ändra hur Walkie-talkien i din Apple Watch fungerar? Istället för att behöva hålla inne knappen "Tala" kan du trycka en gång, prata på och sedan trycka igen när du känner dig färdig. Vi visar hur.

Walkie-talkie är en kul metod för att kommunicera med dina vänner (som också har Apple Watch) som kom med Watch OS 5. Appen ger dig möjlighet att prata med vänner på det "gamla hederliga" Walkie-talkie-sättet där du håller inne en knapp medan du pratar och gärna avslutar med "kom". Egentligen är det Facetime som används, när du först trycker på "Tala" rings ett Facetime-samtal till din kontakt och det hålls sedan igång så länge ni aktivt pratar med varandra.

Det krävs för att använda Walkie-talkie

Både du och din vän behöver ha en Apple Watch Series 1 eller senare med Watch OS 5 för att använda Walkie-talkie. Båda behöver även ställa in Facetime-appen på sin Iphone och kunna ringa och ta emot Facetime-ljudsamtal.

Om du av någon anledning finner det jobbigt att behöva hålla inne knappen, finns det hjälp att få i inställningarna i Apple Watch-appen i din telefon. Det går att ändra så du bara behöver trycka en gång i början av ditt röstmeddelande och en gång för att avsluta eller lämna över till motparten.

Gör så här

  1. Öppna Apple Watch-appen i din Iphone

  2. Gå till Allmänt

  3. Gå till Hjälpmedel

  4. Under rubriken Walkie-talkie aktivera "Tryck för att prata"

Läs mer

Apple Watch Series 4 är lika stilig som praktisk

Årets Apple Watch är en viktig produkt för Apple och en milstolpe i klockans historia. Ida Blix skrollar haptiskt, fyller ringar och använder Siri med större nöje än tidigare. Här kommer 99:s test av klockan med stort K.

7 tillfällen du har nytta av mobiluppkopplingen i Apple Watch

[...] jag bjuder på en lista med ett antal tillfällen där jag haft nytta av mobiluppkopplingen. Det är inte så att du kan köpa klockan och sedan helt strunta i att ha en mobil, men tillsammans utgör din Iphone och klockan en riktigt flexibel grund i ditt digitala vardagsliv. Att klockan har LTE-uppkoppling ger dig nya valmöjligheter.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.