Walkie-talkie i Apple Watch: så slipper du hålla inne knappen

Visste du att du kan ändra hur Walkie-talkien i din Apple Watch fungerar? Istället för att behöva hålla inne knappen "Tala" kan du trycka en gång, prata på och sedan trycka igen när du känner dig färdig. Vi visar hur.

Walkie-talkie är en kul metod för att kommunicera med dina vänner (som också har Apple Watch) som kom med Watch OS 5. Appen ger dig möjlighet att prata med vänner på det "gamla hederliga" Walkie-talkie-sättet där du håller inne en knapp medan du pratar och gärna avslutar med "kom". Egentligen är det Facetime som används, när du först trycker på "Tala" rings ett Facetime-samtal till din kontakt och det hålls sedan igång så länge ni aktivt pratar med varandra.

Det krävs för att använda Walkie-talkie

Både du och din vän behöver ha en Apple Watch Series 1 eller senare med Watch OS 5 för att använda Walkie-talkie. Båda behöver även ställa in Facetime-appen på sin Iphone och kunna ringa och ta emot Facetime-ljudsamtal.

Om du av någon anledning finner det jobbigt att behöva hålla inne knappen, finns det hjälp att få i inställningarna i Apple Watch-appen i din telefon. Det går att ändra så du bara behöver trycka en gång i början av ditt röstmeddelande och en gång för att avsluta eller lämna över till motparten.

Gör så här

  1. Öppna Apple Watch-appen i din Iphone

  2. Gå till Allmänt

  3. Gå till Hjälpmedel

  4. Under rubriken Walkie-talkie aktivera "Tryck för att prata"

Läs mer

Apple Watch Series 4 är lika stilig som praktisk

Årets Apple Watch är en viktig produkt för Apple och en milstolpe i klockans historia. Ida Blix skrollar haptiskt, fyller ringar och använder Siri med större nöje än tidigare. Här kommer 99:s test av klockan med stort K.

7 tillfällen du har nytta av mobiluppkopplingen i Apple Watch

[...] jag bjuder på en lista med ett antal tillfällen där jag haft nytta av mobiluppkopplingen. Det är inte så att du kan köpa klockan och sedan helt strunta i att ha en mobil, men tillsammans utgör din Iphone och klockan en riktigt flexibel grund i ditt digitala vardagsliv. Att klockan har LTE-uppkoppling ger dig nya valmöjligheter.

Kommentarer
2 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.