Huawei bjuder till event i Paris 26 mars

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Huawei har för närvarande två olika mobiler som kan beskrivas som flaggskepp, nämligen P20 Pro och Mate 20 Pro. Den förstnämnda lanserades i mars förra året med ett event i Paris, och nu ser det ut som att uppföljaren P30 gör en liknande debut i år.

Huawei har via Twitter publicerat en kort video på Eiffeltornet och datumet 26 mars. I texten skriver bolaget att regler är till för att skrivas om, och detta finns också med som en hashtagg tillsammans med namnet Huawei P30.

Ska man tolka budskapet är det möjligt att P30 visar upp en avancerad zoomlösning för sin kamera. Detta eftersom videon zoomar in på Eiffeltornet och andra sevärdheter i Paris. Enligt tidigare uppgifter kommer P30 att stoltsera med tre kameror på baksidan och 5x optisk zoom.

Det här innebär att det inte kommer att visas någon P30 under Mobile World Congress i Barcelona som börjar nästa vecka. Huawei har ändå en presskonferens nu på söndag precis innan mässan, så några nyheter lär det åtminstone bli. Det har bland annat kommit uppgifter om att en mobil med vikbar skärm kommer att visas upp.

Läs mer:

Visste du detta om Eiffeltornet?

  • Det världskända tornet ritades av Gustave Eiffel inför världsutställningen Exposition Universelle 1889.

  • Med sin radioantenn är tornet 324 meter högt och var världens högsta byggnad fram till 1930 när Chrysler Building invigdes.

  • Tornet målas om vart sjunde år, och för det krävs 60 ton målarfärg.

  • Medan tornet byggdes kritiserades det hårt från Paris konstnärer och kulturarbetare för sin fulhet, och direktören för världsutställningen lovade att Eiffeltornet skulle rivas efter 20 år.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.