Galaxy Fold läcker ut timmar innan Unpacked

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Ikväll håller Samsung event från San Francisco under namnet Unpacked. Huvudrollen för kvällen spelas av de nya flaggskeppen Galaxy S10 och S10 Plus, där den mesta av informationen tyvärr redan har läckt ut – bland annat för att norsk tv sände en reklamfilm för mobilerna igår.

Nu verkar ännu en produkt ha läckt ut, nämligen den omtalade telefon med vikbar skärm som ska kallas Galaxy F eller Galaxy Fold. Påstådda bilder på den nya telefonen har publicerats på Slashleaks.

Om bilderna är äkta kan vi se fram emot en mobil med vikbar skärm och en skärmflärp i högra hörnet för att husera kamera och andra sensorer för ansiktsigenkänning.

För 99:s del är Andreas Eklöv på plats hos Samsung i London för att ta del av nyheterna för kvällen, och i Stockholm samlas nördar från 99, FZ och SweClockers på lokal i Stockholm för att se eventet och ha trevligt tillsammans.

Läs mer:

Källa: Slashleaks

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.