Kanske kan du skaffa att Apple-kreditkort i framtiden.

Apple och Goldman Sachs kan släppa kreditkort

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Apple tjänar redan idag ett mindre belopp för alla transaktioner som görs via deras tjänst Apple Pay, men intäkterna skulle kunna bli betydligt högre framöver. Enligt uppgifter från Wall Street Journal kan Apple vara på gång med ett eget kreditkort som ska ges ut tillsammans med Goldman Sachs. Det ska röra sig om ett Mastercard-kort och gäller troligtvis först och främst den amerikanska marknaden.

Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att bland annat hålla koll på hur mycket man spenderar. De här funktionerna kan se och fungera liknande ringarna som används för träning i Apple Watch. Kortet sägs också erbjuda 2 procent bonus i så kallad cashback, och möjligen ännu mer om man handlar Apple-produkter.

Det här är inte första gången ett Apple-kreditkort nämns, tidningen rapporterade om samarbetet med Goldman Sachs också i maj 2018. Nytt nu är att kortet ska testas av Apple-anställda nästa månad och det sägs lanseras senare under året. Wallet-appen har gjorts om en hel del i IOS 12.2-betan så det verkar inte otroligt att företaget har större planer för appen.

Källa: 9to5mac | Wall Street Journal (betalvägg)

Läs mer

Swedbank släpper egen app för mobila betalningar
Klarna får stöd för Apple Pay

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.