5G är inom räckhåll, säger Xiaomi

En 5G-modell av telefonen Mi Mix 3 leder Xiaomis satsning på 5G i år.

Under sitt pressevent i Barcelona inför MWC understryker Xiamoi att företaget satsar stort på 5G, och menar att 2019 är året då tekniken kommer i användares händer. För Xiaomi är tekniken intressant både för mobiler och för uppkopplade prylar i det så kallade "sakernas internet".

En av de första produtkerna med 5G är en ny version av telefonen Mi Mix 3. Telefonen har den nya processorn Snapdragon 855, och har också Snapdragons X50 5G-modem. Det här ska innebära upp till 20 gånger högre prestanda vad gäller mobildata – men fungerar naturligtvis bara på ett 5G-nätverk. Möjligheterna är dock intressanta, då det i praktiken innebär att du skulle kunna ladda ned ett helt musikalbum med mp3-filer på en sekund.

I övrigt är det samma Mi Mix 3 som funnits sedan tidigare, och finns i två färger; blå och svart. Priset för den nya 5G-telefonen blir 599 euro vilket i svenska kronor blir från 6 999 kronor. Telefonen dyker upp i maj, men om det också innebär Sverige är i dagsläget oklart.

Läs mer:

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.