Microsoft visar upp Hololens 2 – tänkta för fabriksarbetare

Microsoft visar upp en tidig version av Hololens 2, deras nu förbättrade AR-glasögon. Den tänkta målgruppen är fabriksarbetare som ska ges interaktiva instruktioner medan de exempelvis skruvar ihop saker.

Microsoft har under lång tid arbetat med ett par AR-glasögon (augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska) som de kallar för Hololens. Nu jobbar de för fullt på version 2 och har börjat visa upp en tidig version för bland annat media.

Hololens 2 ska enligt uppgift sitta mycket bekvämare och kännas naturligare att använda. Glasögonen har blivit bättre på alla viktiga sätt, bland annat erbjuds nu ett bredare synfält och Hololens 2 är bättre på att upptäckta riktiga fysiska objekt i rummet. Skärmtekniken har dessutom arbetats om från grunden.

Dieter Bohn på The Verge har fått prova och fick då hjälp av glasögonen att reparera en produkt. Hololens 2 kunde visa att en skruv saknades, leda honom till rätt hög med skruvar i rummet och visa hur och var den skulle monteras. Målgruppen för Hololens 2 är just fabriksarbetare som ska kunna få just den här typen av interaktiv vägledning genom sina arbetsuppgifter.

Hololens 2 kan förbeställas nu och kostar då 3 500 dollar, omkring 32 500 kronor. De första leveranserna ska ske "senare i år". Microsoft har beslutat sig för att bara ta emot beställningar från företag som vill använda produkten bland sina arbetare. Det finns inte ens något utvecklarkit av Hololens 2 om du blev sugen på att utveckla tjänster för dem.

Källa: The Verge

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.