Apple Music ser ut att komma till Google Home

Googles Home-produkter kommer troligen att kunna spela upp Apple Music snart. Inställningen har synts till i Google Home-appen för både Android och IOS.

Apples strömmande musiktjänst Apple Music är inte begränsad till endast Apples egna produkter. Nu ser det ut som att det kommer att gå att använda en Apple Music-prenumeration tillsammans med Google Home-prylar. En läsare hos Macrumors har skickat in en skärmdump där man ser att musiktjänsten går att lägga till.

Vi kan också hitta inställningen i Google Home-appen för IOS, men det går inte att länka tjänsten till någon enhet än. En av våra läsare hittar inställningen också i Android-versionen. I tidigare versioner av Google Home har Apple Music listats som att "begränsat tillgänglig" och "bara på IOS-enheter", men de här skärmdumparna tyder på att Apple snart kan göra tjänsten tillgänglig för Google Home på samma sätt som den nu är tillgänglig via Amazon Echo (i vissa länder).

Apple Music-inställningen verkar vara tämligen ny, skriver Macrumors och eftersom det inte fungerar just nu tyder det på att det här är en kommande funktion. Om Apple Music faktiskt kommer till Google Home, skulle det innebära att tjänsten finns tillgänglig till majoriteten av de smarta hemhögtalarna och inte bara Apple egna Homepod. För närvarande är redan flera musiktjänster tillgängliga via Google Home, exempelvis Spotify, Pandora, Google Play Music, Youtube Music och Deezer.

Källa: Macrumors

Läs mer

Krönika: När Apple blir ett tjänsteföretag ändras allt
Nyhet: https://www.99.se/artikel/12352-google-erkanner-android-things-handlar-bara-om-skarmar-och-hogtalare

Kommentarer
12 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.