Vakna med Spotify och Google Klocka

Googles klock-app för Android låter dig nu ställa in att väckarklockan ska börja spela musik från strömmande tjänster som Spotify eller Youtube Music.

Det har länge varit möjligt att byta ut musiken i telefonens standard-väckarklocka till egna musikfiler lagrade på enheten, men användning av lokalt lagrade musikfiler är inte lika vanligt idag som det en gång varit. Om du använder Android och kan tänka dig att ladda ner Google Klocka-appen kan du nu istället välja att strömma musik från Spotify eller Youtube Music som alarmmusik för väckarklockan.

Google Klocka kan laddas ner från Google Play Store-butiken på vilken Android-telefon som helst, och i fliken där du skapar alarm finns det nu alternativet att välja de båda musiktjänsterna som alarmmusik. Du får till och med upp en liten informationsruta som meddelar just detta. När du skapar alarmet väljer du mellan de två tjänsterna, och med vald tjänst kan du sedan välja om du vill spela upp en specifik låt eller om du vill att alarmet ska dra igång en spellista istället.

Helt klart en trevlig funktion. Nu hoppas vi att Google får för sig att släppa appen till IOS också, eller att Apple väljer att lägga till motsvarande funktion i klock-appen med IOS 13.

Källa: Google Klocka i Play Store

Kommentarer
8 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.