Allt om Apples event ikväll

Apple har skickat ut inbjudningar till ett event ikväll. Här samlar vi alla rykten om vad som kan tänkas presenteras.

Den 25 mars är det dags för årets första Apple-event som ska hållas i företagets egna presentationslokal Steve Jobs Theater i Apple Park, Cupertino. Inför eventet har Apple passat på att lansera flera nya produkter – om de sparat någon ny hårdvara till eventet är osäkert för det sägs fokusera helt på tjänster.

Senaste nytt om mars-eventet:
Om du bara vill hålla koll på en enda länk fram till och efter eventet är det här taggen för dig: apple-mars-2019.

Prenumerera på nyheter

Just tjänster har pekats ut som ett viktigt affärsområde för Apple och det är två nya sådana som det här eventet sägs handla om. Den kanske lite mindre spännande tjänsten handlar om nyheter och ska samla nyheter från olika källor i ett samlat abonnemang. Det kan också dyka upp en liknande tjänst för att prenumerera på tidskrifter eller magasin. Med tanke på att Apples nyhetsapp ännu inte släppts i Sverige är vi mindre uppspelta över den här möjligheten som alltså kanske inte ens kommer hit.

Prenumerera på serier och filmer

Det som är betydligt mer spännande är uppgifterna om att vi vid det här eventet äntligen kommer att få veta vad Apple pysslat med de senaste åren. Under lång tid har det kommit rapporter som sammantaget inte kan betyda mycket annat än att Apple spelar in egna filmer och tv-serier med målet att släppa en egen strömmande tjänst. Det vanligtvis så hemlighetsfulla företaget har till och med sagt att de har något tv-relaterat på gång i ett pressmeddelande från juni 2017.

Även om tjänsten alltså snart kan visas upp, säger ryktena att den inte blir tillgänglig förrän mot slutet av året och då med en mindre del av alla projekt det jobbas på till tjänsten.

Vi har sammanställt tv-projekten Apple sägs ha på gång till den nya tjänsten som du hittar här.

Hårdvaran som kan vara aktuell då?

Inför eventet har Apple släppt några nya produkter, uppdaterade Ipad-modeller, Imac-modeller en ny version av hörlurarna Airpods. Det som återstår på listan av prylar det spekulerats ska lanseras nu under våren är den trådlösa laddaren Airpower och en ny generation Ipod Touch.

Läs det senaste om prylarna via de här taggarna:

Läs mer

Kommentarer
104 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.