Apple utlovar otroliga produkter i framtiden

Under Apples årliga möte för investerare säger Tim Cook att företaget arbetar på framtida produkter som kommer få oss att tappa hakan.

I fredags höll Apple sitt årliga möte för investerare, och sammanträdet hölls naturligt nog i Steve Jobs Theater på huvudkontoret Apple Park. Höll i mötet gjorde Tim Cook, men många andra Apple-profiler var också med.

Trots att mötet endast är för investerare har det läckt ut information om vad som sades, och ett referat har publicerats av 9to5mac och Bloomberg. Här är den mest intressanta informationen som framkom!

  • Tim Cook sade att han "aldrig varit mer optimistisk" gällande var Apple står idag, och vart företaget är på väg. Utan att gå in på detaljer sade han att Apple "sår frön" och arbetar på framtida produkter som kommer få dig "att tappa hakan".

  • Tim Cook sade att Apples målsättning är att framöver kunna sänka priset på Macbook Air. Datorn kostar idag från 14 995 kronor inklusive moms, trots att det är något av en instegsmodell i sortimentet.

  • Cook sade också att Apple har "en lång och fantastisk" färdplan gällande nya versioner av både Apple Watch och Airpods. Enligt honom kommer Apple Watch fortsätta inriktningen på hälsa och välbefinnande. En ny version av Apple Watch väntas komma i höst, och en uppdaterad modell av hörlurarna Airpods kan komma när som helst.

  • Apple har köpt 18 olika företag under det senaste året.

  • Apples mjukvaruchef Craig Federighi fick en fråga gällande att överföra videomaterial via USB-C på Ipad Pro. Federighi sade att ny funktionalitet inom det området är på gång, och frågade skämtsamt Tim Cook om han fick avslöja det på förhand.

  • Ett förslag lades fram om att Apples styrelse måste uppvisa en större "ideologisk mångfald" och att styrelseledamöter måste avslöja vad de har för ideologiska övertygelser. Efter debatt röstades förslaget ner med 98,3 procent av rösterna.

  • Tim Cook passade på att understryka några av Apples värderingar; integritet, kapitalism, mångfald, immigration och miljön.

Källa: 9to5mac | Bloomberg

Läs mer:

Kommentarer
7 svar

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.