Sonos One uppdateras under ytan

Den lilla högtalaren Sonos One får en diskret uppdatering, med mer minne och uppdaterad processor. Däremot inga nya funktioner.

Grundbulten i Sonos utbud av smarta sammankopplade högtalare är Sonos One, som kostar lite över 2 000 kronor. Nu har Sonos gjort en diskret uppdatering av högtalaren, men den som längtar efter coola nya funktioner lär bli besviken.

Sonos One generation 2 får enligt Sonos en uppdaterad processor och mer minne, samt Blueooth LE (Low Energy). Sonos-högtalaren använder inte Bluetooth för att strömma musik, utan när Sonos One konfigureras mot en mobiltelefon. Förutom lite ny hårdvara är det alltså inget som skiljer den nya generationen från den förra, och frågan är om någon kommer märka en konkret skillnad mellan de båda.

Det är förstås möjligt att generation 2 av Sonos One kan få ny funktionalitet framöver genom uppdateringar av mjukvaran, som inte den äldre modellen får ta del av. Tills vidare väntar vi också fortfarande på stöd för Google Assistent i Sonos högtalare, något som utlovats.

Läs mer:

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.