Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Disneys filmtjänst förändrar företaget i grunden

Filmtjänsten Disney Plus närmar sig, och företagets vd Bob Iger lovar nu att tjänsten ska erbjuda alla tecknade Disney-filmer. Det är en ordentlig förändring mot tidigare affärsstrategi.

Det finns redan fler exklusiva program hos de strömmande tjänsterna än det finns tid på dygnet, och fler lär det bli. Apple väntas snart annonsera sin egen videotjänst, och även Disney är på gång med sin egna tjänst Disney Plus. Underhållningsjätten äger en lång rad framgångsrika varumärken, från Musse Pigg och Kalle Anka till superhjältarna i Marvel-universumet, Star Wars, Pixar och mupparna. Upplagt för ett digert utbud av familjevänlig underhållning alltså.

Nu har Disneys vd Bob Iger berättat för företagets aktieägare att Disney Plus också kommer att erbjuda samtliga av studions tecknade långfilmer "kort efter lansering". Det avslöjar att Disney är beredda att göra om sin tidigare affärsmodell i grunden, åtminstone vad gäller de tecknade långfilmerna som är dess signum.

Under lång tid har nämligen Disney upprätthållit ett fiktigt "valv" där de tecknade klassikerna lagrats och inte erbjudits till försäljning på VHS, DVD och Blu-Ray. Utvalda filmer har bara tagits fram ur valvet under begränsad tid med några års mellanrum, vilket på så vis skapar en artificiell begränsning.

Men digitala strömmande tjänster handlar som bekant om raka motsatsen till begränsad tillgång. Löftet är istället att ett komplett bibliotek av filmer ska finnas tillgängligt när helst användaren önskar. Det är kul att Disney verkar ha insett det, och att de även sagt upp sitt tidigare distributionsavtal med Netflix visar att de storsatsar på sin egen tjänst.

Just nu handlar det om 34 olika filmer som cirkulerar in och ut från Disneys "valv". Detta inkluderar klassiker som Lejonkungen (1994), Snövit och de sju dvärgarna (1937) och Skönheten och Odjuret (1991), men också uppföljare som släppts direkt på hemvideo så som Lejonkungen 2 och Askungen 2.

Utöver detta kommer Disney också satsa stort på att producera nytt innehåll till tjänsten, där det bland annat har pratats om en ny Star Wars-serie. Allt som allt är det nog många som kommer bli sugna på att börja betala för Disney Plus när tjänsten väl får premiär.

Vilken Disney-film har du finast minnen av?

Källa: The Verge | Wikipedia

Läs mer:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.