Quiz: Kvinnliga pionjärer inom teknik

Idag är det den internationella kvinnodagen och det uppmärksammar vi med att lyfta upp vårt quiz om kvinnliga teknikpionjärer. Dela gärna med dig av tips på kvinnliga förebilder i kommentarstråden.

Det här quizet publicerades första gången i början av förra året, men känns väl värt att lyfta igen idag som är den internationella kvinnodagen. Har du redan svarat på frågorna kan du gärna få tipsa om fler kvinnliga förebilder i kommentarstråden.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Nu när du svarat på de tio frågorna hoppas vi att du vill dela med dig av ditt resultat i kommentarerna nedan.

Läs mer

Missa heller inte den stora presentationstråden, en möjlighet för oss på 99 att lära känna varandra lite bättre.

Det är många personer som tillkommit forumet de senaste månaderna, så jag tänkte det vore på sin plats att dra igång en stor tråd där vi kan presentera oss själva för varandra! Skriv kort om vem du är, vad du är intresserad av och vilken favoritfärg du har! Se det som en digital motsvarighet till namnskyltar på ett mingelevent

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
27 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.