Xiaomi presenterar två telefoner 18 mars

Utöver Redmi 7 och Redmi 7 Pro avslöjar företaget även att de ska presentera en hemlig produkt som inte är en telefon.

Mars ser ut att bli en hektisk månad för kinesiska telefontillverkare. Huawei har sedan tidigare bekräftat att deras event den 26 mars ska innehålla avtäckandet av vårens nyheter P30 och P30 Pro, och nu går Xiaomi ut med att de håller ett event veckan innan den 18 mars.

Det är i företagets mjukvaruforum MIUI Forum som informationen presenteras. Eventet gäller den kinesiska lanseringen av Redmi 7, Redmi 7 Pro och en hemlig ny produkt som inte är en telefon. Redmi har sedan tidigare knoppats av från Xiaomi och ska marknadsföras som ett eget märke, och dessa produkter blir den första uppsättningen som lanseras i Kina under Redmi-flagg.

I och med att Xaomi-produkter etablerade sig på svenska marknaden i fjol finns det en chans att de nya produkterna lanseras även här. Då Redmi-familjen i regel huserar i mellan- till budgetsegmentet finns risken att Xiaomis svenska återförsäljare väljer att inte plocka in den till den mer premium-fokuserade svenska marknaden, men den okända nya produkten kan kanske leta sig hit.

I en bild som publicerades i inlägget för den kinesiska lanseringen ska det tydligen finnas ledtrådar till vad den nya produkten är. Kan du lista ut vad det handlar om för produkt? Vi gissar på en surfplatta eller fristående kamera av något slag.

Källa: MIUI Forum

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.