Xiaomi presenterar två telefoner 18 mars

Utöver Redmi 7 och Redmi 7 Pro avslöjar företaget även att de ska presentera en hemlig produkt som inte är en telefon.

Mars ser ut att bli en hektisk månad för kinesiska telefontillverkare. Huawei har sedan tidigare bekräftat att deras event den 26 mars ska innehålla avtäckandet av vårens nyheter P30 och P30 Pro, och nu går Xiaomi ut med att de håller ett event veckan innan den 18 mars.

Det är i företagets mjukvaruforum MIUI Forum som informationen presenteras. Eventet gäller den kinesiska lanseringen av Redmi 7, Redmi 7 Pro och en hemlig ny produkt som inte är en telefon. Redmi har sedan tidigare knoppats av från Xiaomi och ska marknadsföras som ett eget märke, och dessa produkter blir den första uppsättningen som lanseras i Kina under Redmi-flagg.

I och med att Xaomi-produkter etablerade sig på svenska marknaden i fjol finns det en chans att de nya produkterna lanseras även här. Då Redmi-familjen i regel huserar i mellan- till budgetsegmentet finns risken att Xiaomis svenska återförsäljare väljer att inte plocka in den till den mer premium-fokuserade svenska marknaden, men den okända nya produkten kan kanske leta sig hit.

I en bild som publicerades i inlägget för den kinesiska lanseringen ska det tydligen finnas ledtrådar till vad den nya produkten är. Kan du lista ut vad det handlar om för produkt? Vi gissar på en surfplatta eller fristående kamera av något slag.

Källa: MIUI Forum