Galaxy Note 10 nämns i samband med 5G

Vi har knappt hunnit smälta Galaxy S10-lanseringen innan rykten börjar flöda om Note 10, och precis som med S10 ser den ut att få 5G-uppkoppling.

Eftersom det är tidigt på året har rykteskarusellen runt Galaxy Note 10 inte riktigt kommit igång än. Baserat på allt vi vet om Galaxy S10-familjen kan vi vänta oss att liknande egenskaper kommer leta sig över till Note-familjen också, men förhoppningsvis med en hel del bra nyheter relaterade till pennan som ger produkten sitt namn.

Sedan tidigare har det ryktats om att Samsung ska öka skärmstorleken ytterligare med Galaxy Note 10, vilket förefaller logiskt med tanke på hur nära Galaxy S10 Plus är fjolårets Galaxy Note 9 i storlek. Tidiga rykten anger en skärmstorlek på 6,6 tum, men det nämns inte om denna skärm ska använda samma skärmhålsdesign som Galaxy S10-familjen, kallad Infinity-O, eller om Samsung vänder sig till de andra skärmtyperna de arbetar på.

Rykten vill också göra det gällande att Galaxy Note 10 ska använda en ny systemkrets som tillverkas på 7 nanometers tillverkningsprocess, och att den också ska använda sig av en ny kamerasensor för de bakre kamerorna. Ett intressant avslöjande kommer från utvecklaren Mishaal Rehman som lyckats gräva i källkoden för Samsungs Android 9-kärna och hittat referenser till Da Vinci och 5G.

Da Vinci ska vara kodnamnet för Note 10 vilket flitiga läckaren Ice Universe skrivit om sedan tidigare. I källkoden för Android 9-kärnan i Galaxy S10-telefonerna finns en kodrad som lyder "CONFIG_CAMERA_DAVINCI5G is not set", där alltså både
Da Vinci och 5G nämns.

Detta är onekligen goda nyheter för de som bor i länder där kommersiella 5G-nätverk är utbyggda (grattis Finland!), men vi i Sverige kommer nog inte kunna jubla förrän tidigast nästa år.

Vilken del av Note-upplevelsen skulle du helst se uppgraderad i Note 10?

Källa: Mishaal Rehman på Twitter, The Bell, Ice Universe på Twitter

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.