WWDC 2019 drar igång 3 juni

I början av juni kan ni ställa in er på att hålla tummar och tår för att Apple presenterar massvis med nyheter i IOS 13, Siri, Homekit och mycket mer.

Tidigare rykten stämde. Mellan den 3 och 7 juni ska Apple hålla hov för utvecklare som har köpt biljetter och flockas till utvecklarkonferensen WWDC i San Jose i USA. Det är under inledningen till denna konferens som Apple brukar introducera vad de jobbar på mjukvarumässigt, vilket kan vara allt från operativsystem till tjänster.

Årets konferens har god potential för att bli riktigt intressant. Med den nya Ipad Pro-familjen lanserad i fjol är förväntningarna stora på att IOS 13 ska utöka proffsplattans proffsiga egenskaper ännu mer. Det finns även förväntningar på att Apple ska utnyttja de allt större skärmarna i Iphone-familjen på ett bättre sätt än tidigare versioner av systemet har gjort.

Utöver detta lär vi få se det senaste som är på gång till skrivbordssystemet Mac OS, hur smartare och smidigare enheterna på våra handleder kommer bli med Watch OS och hur smidigt tv-tittandet kommer bli med nästa TV OS. Det sistnämnda kan mycket väl ha nyheter relaterade till Apples satsning på film- och tv som väntas avtäckas på månadens Apple-event den 25 mars.

Utöver detta kommer även Apples tjänster få se en hel del kärlek. Befintliga tjänster kommer säkerligen uppgraderas, och många hoppas nog på nya stordåd med den virtuella assistenten Siri som allt skulle behöva bli mer skärpt och mångsidig. Förbättringar i Icloud får gärna paras med nya tjänster vi inte visste att vi inte klarar oss utan.

I början av juni vet vi alltså exakt vad utvecklare för Apples plattformar och tjänster har att leka med framöver, och vad vi konsumenter har att se fram emot i höst.

Källa: Apple WWDC

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.