Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IKEA försenar de smarta rullgardinerna

De smarta rullgardinerna skulle egentligen lanserats under februari, men har blivit försenade till senare i år med förbättrad mjukvara som orsak.

IKEA satsar hårt på att förena sin prisvänliga heminredning med smarta egenskaper. Från enklare inledande steg med glödlamporna i Trådfri-familjen till integrerad trådlös laddning i mobilerna har satsningen expanderat på senare tid, och tanken var att företagets smarta rullgardiner skulle vara lanserade vid det här laget. De har redan försenats en gång, men en gång är inte nog och nu bekräftar IKEA att rullgardinerna kommer först senare under året.

IKEA har bekräftat förseningen i kommunikation med The Verge som rapporterar att motiveringen till förseningen är att en "möjlighet till förbättring av mjukvaran", den så kallade firmware-mjukvaran. IKEA vill förbättra mjukvaran ytterligare innan produkterna lanseras, och skjuter därför på lanseringen.

På den positiva sidan av förseningen nämner IKEA att rullgardinerna kommer vara bättre vid lanseringen. De kommer vara utrustade med stöd för de virtuella assistenterna Google Assistent, Apple Siri och Amazon Alexa från start, vilket de inte hade haft om de lanserats i februari enligt den ursprungliga planen.

Tråkigt med förseningar alltså, men trevligt med den förbättrade funktionaliteten från start. Rullgardinerna väntas likt Trådfri-glödlamporna bli ett billigare alternativ till de etablerade produkterna på marknaden. De små Kadrilj-modellerna väntas kosta runt 99 Euro, cirka 1 300 kronor, medan de större Fyrtur-modellerna väntas gå på 119 Euro, cirka 1 600 kronor.

IKEA nämner inget lanseringsdatum för de smarta rullgardinerna, men företagets franska Twitter-konto lovade nyligen en lansering i augusti. Den som väntar på något gott väntar tydligen ett antal månader längre.

Källa: The Verge, IKEA Frankrike på Twitter

Skriven av Andreas Eklöv

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.