Höstens Iphones kan få kamerakvadrat

Rykteskarusellen runt Apples nya telefoner tenderar att börja tidigt, och höstens tillskott i familjen påstås få tre kameror i en kvadrat.

När Apple släppte Iphone X introducerade den kameror som monterades i en vertikal piller-formad uppsättning. Denna design fortsatte med Iphone XS-familjen som behöll samma uppsättning kameror i förbättrad form. Det har tidigare ryktats om att höstens Iphone-modeller ska utrustas med tre kameror mot dagens två, och den senaste rapporten påstår att dessa dessutom ska monteras i en kvadratisk uppsättning likt den i Huawei Mate 20 Pro.

Under de gångna månaderna har en rad olika medier rapporterat om att höstens uppsättning Iphone-modeller ska utrustas med tre kameror. Det väntades då att dessa skulle hysas i ett förlängt vertikalt kameraarrangemang likt det nuvarande, men nu rapporterar kinesiska komponentleverantörer att Apple istället kommer välja en kvadratisk kamerapositionering rapporterar Macotakara.

Enligt rapporterna ska kamerorna hysas i ett upplägg som påminner om det Huawei använder med Mate 20 Pro, där tre kameror ackompanjeras av en LED-blixt. Vad höstens Iphones skulle använda som fjärde medlem utöver kamerorna framgår inte av rapporterna. Enligt rapporten ska detta upplägg leda till bättre sammansättning av bilder från flera kameror jämfört med ett vertikalt upplägg.

Till hösten vet vi om detta stämmer eller om Apple återigen väljer att behålla den nuvarande designen. Hur som helst kan vi nog vänta oss att ytterligare en telefontillverkare anammar vidvinkelfotograferande, vilket enbart är positivt.

Källa: Macotakara, Wall Street Journal

Kommentarer
17 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.