Apple släpper ny version av Airpods

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Om någon trodde att det kommer någon hårdvara under eventet den 25 mars – verkar det efter de senaste dagarna inte särskilt troligt. Apple har släppt nya produkter flera dagar i rad nu. Senast ut i butikshyllorna är en ny version av Airpods.

Som flera rykten gjort gällande bjuder nya Airpods på Hej Siri-funktionalitet med hjälp av en krets som Apple utvecklat de kallar för H1. Kretsen är utvecklad specifikt för hörlurar och bjuder på prestandaförbättringar, kopplar upp sig snabbare och ger mer taltid (upp till 50 procent mer än första generationen).

Den nya versionen av Airpods kan köpas med ett vanligt laddfodral eller ett nytt som laddas trådlöst. Lurarna kostar 1 995 kronor med det vanliga laddfodralet och 2 495 kronor om du vill kunna ladda trådlöst. Båda laddfodralen erbjuder upp till 24 timmars batteritid.

Det går också att köpa enbart det trådlösa laddfodralet för 995 kronor. Detta uppges vara kompatibelt också med första generationens Airpods.

En annan trevlig nyhet är att kunder som köper nya Airpods kan få fodralet graverat. Praktiskt om ni är flera hemma som ibland blandat ihop era hörlurar.

Apples vd Tim Cook bjuder på denna bild på Twitter med anledning av lanseringarna de senaste dagarna:

Kommentarer
91 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.