Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook-appar lagrade miljontals lösenord i klartext

Interna Facebook-appar lagrade användares lösenord i klartext och kunde läsas fritt av anställda. Enligt rapporter ska hundratals miljoner konton påverkats.

När det gäller säkerhet och användarnas integritet har Facebook inte direkt rosat marknaden de senaste åren. Den stora Cambridge Analytica-skandalen är toppen på ett isberg av kontroverser, och det verkar inte som att snedstegen är över riktigt än.

Läs också: Flera appar delar i smyg känsliga uppgifter med Facebook Säkerhetsexperten Brian Krebs har publicerat en oroväckande rapport om att Facebook har lagrat användares inloggningsuppgifter i klartext på de egna servrarna. Detta har inneburit att anställda ingenjörer haft full tillgång till uppgifterna, tillgång de ska ha använt över nio miljoner gånger enligt en senior Facebook-ingenjör som pratat med Brian Krebs anonymt.

Facebooks chef för säkerhet och integritet, Pedro Canahuati, har i ett blogginlägg skrivit att säkerhetsbristen upptäcktes i en rutinkontroll i januari och att bristen åtgärdats sedan dess. Han menar vidare att inloggningsinformationen aldrig varit synlig utanför företagets servrar, och att det inte finns några tecken på att informationen använts på något otillbörligt sätt av Facebook-anställda.

Bristen ska också varit begränsad till användare av appen Facebook Lite, en bantad version av den fullstora Facebook-appen där såväl appens storlek som mängden lokala beräkningar och datatrafik har reducerats. Facebook Lite används primärt i regioner där enklare telefoner används och de mobila nätverken är mindre utbyggda.

I regioner där uppkopplingarna är begränsade till 2G eller 3G som mest blir behovet av Facebook Lite större än på svenska marknaden där snabba 4G-uppkopplingar är utbredda. Men Facebook Lite används dock på andra håll av användare som inte vill ha en så tungrodd app som den vanliga Facebook-appen, och för den som använder Lite kan det vara värt att ändra lösenordet för säkerhets skull.

Det var dock inte bara Facebook Lite-appen som påverkades av detta. Även Instagram och vissa andra användare av vanliga Facebook-appen loggades i klartext. Enligt Krebs rapport har lösenord lagrats på detta sätt från 2012 fram till i januari i år. Facebooks Pedro Canahuati rekommenderar att användare går in i Facebook- eller Instagram-appen och ändrar sitt lösenord till något man inte använder på andra enheter, och att man aktiverar tvåfaktorautentisering.

Facebook inleder året med kontrovers alltså, det återstår att se hur mycket mer av den här varan vi har att vänta oss.

Källa: Krebs on Security

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.