Apple kan släppa speltjänst ikväll

Apple uppges arbeta på en prenumerationstjänst för spel, som kan visas upp ikväll jämte en nyhetstjänst och en strömmande tv-tjänst.

De flesta förväntar sig två nya prenumerationstjänster från Apple ikväll; en för nyheter och en för film och tv. Men enligt en rapport från Bloomberg arbetar Apple på ytterligare en tjänst, som skulle kunna visas upp ikväll. Den handlar om spel.

Enligt rapporten skulle användare för en fast månadspeng få tillgång till ett stort antal premium-spel i App Store, och intäkterna från tjänsten skulle delas upp till spelutvecklarna baserat på hur mycket speltid de olika titlarna får. Självklart kommer Apple också ta en del av intäktskakan.

Fokus på indiespel

Apple-kännaren John Gruber skriver på sin webbplats Daring Fireball att Apple borde satsa på en speltjänst, och erbjuda alla tre tjänster till ett rabatterat paketpris.

Grubers åsikt är att Apple borde satsa på exklusiva speltitlar från mindre IOS-utvecklare, som gärna vill göra bra spel utan irriterande köp inuti appen eller så kallade "gratis att spela"-titlar. Istället ska fokus ligga på spel som uppmuntrar till att spela länge och som användare vill spela. Spontant går tankarna till populära IOS-titlar som Altos Odyssey och Monument Valley, eller spel från utvecklare som till exempel svenska Mediocre och Simogo.

Varken rapporten från Bloomberg eller John Gruber är dock säkra på att tjänsten verkligen kommer att dyka upp ikväll. Vad säger ni, är en speltjänst från Apple något ni skulle kunna tänka er att betala för?

Källa: Bloomberg | Daring Fireball

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.