Motorola One Vision får kamerahål

Motorolas kommande telefon ingår i Android One-programmet och kompletterar kamerahålet med relativt bra specifikationer.

Motorola har länge varit en av de pålitliga aktörerna när det gäller att leverera vettiga telefoner i det prismässiga mellansegmentet och rena installationer av Android. Det ser ut som att detta fortsätter med kommande telefonen Motorola One Vision som utöver ett modernt kamerahål i skärmen får specifikationer som inte är att fnysa över.

En bildläcka från Tiger Mobiles visar den nya telefonen i all sin härlighet, och kamerahålet lyser med sin närvaro i skärmens övre vänstra hörn. I övrigt liknar designen andra moderna telefoner med kamerahål där skärmen upptar majoriteten av telefonens framsida. På baksidan finns två kameror i en vertikal orientering som påminner om den i Iphone X-familjen. Där finns också en fingeravtrycksläsare med Motorola-logga.

I samband med detta läcker även telefonens specifikationer ut. De telefoner som har upptäckts bland testresultaten hos testsviter som Geekbench har alla använt Samsungs systemkrets Exynos 9610, men mycket pekar på att denna modell kanske främst används på asiatiska marknader och att de internationella modellerna kanske använder Snapdragon 875 istället. Dessa modeller ska också vara utrustade med upp till 4 gigabyte primärminne.

Skärmens upplösning ska vara 2 520 x 1 080 pixel och bildförhållandet ska vara 21:9, men skärmens faktiska storlek är okänd. Lagringen uppges erbjuda 32, 64 eller 128 gigabyte utrymme. Den primära bakre kameran uppges vara 12 megapixel stor men ska kunna kombinera ljus från fyra närliggande pixlar för att skapa en bild som nyttjar detaljrikedomen motsvarande en sensor på 48 megapixel.

Här ska också finnas stöd för lång exponering för bättre mörkerfotografier samt något som kallas Video 3D HDR. Slutligen uppges batterikapaciteten vara 3 500 milliamperetimmar, men huruvida telefonen stöder trådlös laddning och snabbladdning är okänt.

På mjukvarufronten ska den vid lansering använda Android 9 Pie och som en del av Android One-programmet garanteras den dels uppdatering till nästkommande två stora Android-versioner, men också säkerhetsuppdateringar under två års tid. Utöver detta ska den också ha AR Core, Android-plattformens system för förstärkt verklighet, och plattformens lösning för digital välmående, Digital Wellbeing.

Lanseringslucka och prislapp är än så länge okänt.

Källa: Tiger Mobiles

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.