Det här är Apple News Plus

Apple uppgraderar nyhetstjänsten News till att innehålla fler tidningar i ett bättre och snyggare format, om du bor i USA eller Kanada.

Som var väntat inför eventet handlade dagens presentation helt och hållet om tjänster, med den omtalade film- och tv-tjänsten i centrum. Apple lyfte fram att de mer än någon annan är väl förberedda för att erbjuda detta då deras kombination av hårdvaruprodukter och tjänster väver samman nödvändiga komponenter på enklast möjliga vis.

Utöver enkelt handhavande tryckte Apple också på att deras tjänster olikt alla andra sätter säkerhet och integritet i första rummet. Innan det stora paradnumret introducerades berättade Apple om andra uppdaterade tjänster, bland annat nyhetstjänsten News Plus.

Apple Nyheter växer till sig

I presentationen av den förbättrade nyhetstjänsten Apple News Plus lyfte Apple fram citat från publikationer som menar att tjänstens handplockande av kvalitativt innehåll innebär att läsarna slipper klickjagandet hos dagens nyhetsflöde. Apple återintroducerar också nyhetsståndet i News Plus-appen.

Internationella användare kommer kunna njuta av 300 olika tidningar från start. Upplägget i dessa tidningar har förbättrats jämfört med hur det var tidigare. Tidningars innehåll presenteras snyggare, med illustrationer och bilder som skräddarsytts för strukturen i News Plus. Det finns också en ny utforskningspanel där du lättare ska kunna hitta nya artiklar och tidningar. Artiklarnas struktur ska också bättre skala mellan en Iphone och en Ipad, där innehållet drar nytta av större skärmar och upplösningar, och skalar ner till mindre sådana på ett sätt som utnyttjar utrymmet effektivt och snyggt.

Bland de stora internationella tidningarna som erbjuds finns bland annat The Los Angeles Times och The Wall Street Journal. Apple lyfte också fram att de värnar om användarens integritet i urvalet av artiklar. Artiklarna laddas ner från servrarna och väljs sedan ut lokalt på enheten, utan att Apple eller eventuella annonsörer kan se vad du är intresserad av. Tjänsten kostar 9,99 dollar och kan delas med familjen i ett familjeabonnemang. Första månaden är gratis.

Tyvärr är detta föga upphetsande för oss svenska konsumenter där nyhetsappen inte är tillgänglig, och det återstår att se när det blir ändring på detta. Apple News och News Plus expanderas till Kanada, utöver den amerikanska marknaden. Någon gång under hösten ska den komma till Europa, men om detta innefattar Sverige återstår att se.

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.