Apple släpper eget kreditkort

En av Apples nya tjänster är ett eget kreditkort, som kallas Apple Card.

Apple Card är ett nytt kreditkort tillsammans med Goldman Sachs och Mastercard som utnyttjar tekniken i Iphone och vill verka för ansvarsfulla köp.

Du kan skriva upp dig för ett kort direkt i din Iphone, och börja använda det omedelbart. Kortet fungerar över hela världen tillsammans med Apple Pay.

Kortet bor i appen Apple Wallet, och där visas information som kortets utgångsdatum, transaktioner och annat. Support för kortet finns inbyggt direkt i Imessage.

Apple erbjuder dessutom ett fysiskt kreditkort, gjort i titan. Kortet är säkert och innehåller inget kortnummer eller utgångsdatum – den informationen finns istället i din Iphone. Det här fysiska kortet finns för de gånger då Apple Pay inte fungerar via din mobil eller klocka.

Apple Card ska också göra det enkelt och överskådligt att hålla koll på sina utgifter. Dessutom ger Apple 2 procent bonus för varje köp, i form av pengar som kan användas med Apple Card. För köp från Apple själva är bonusen hela 3 procent, och köp med det fysiska kortet ger 1 procent bonus.

Kommentarer
47 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.