Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säg hej till speltjänsten Apple Arcade

Apples mjukvarubutik får en prenumerationstjänst för spel, och namnet blir Apple Arcade. Här finns över 150 spel som kan spelas offline.

Apples butik App Store fick ett trevligt ansiktslyft för ett år sedan, och nu kommer nästa stora förändring. Apple Arcade är namnet på en prenumerationsbaserad tjänst som levererar kurerade spelbibliotek till prenumeranten.

Apple bjöd in spelutvecklare till att prata om spel som ska ingår i tjänsten, och bland dessa fanns legendariska spelutvecklaren Hironobu Sakaguchi som bland annat kan titulera sig som skaparen av spelserien Final Fantasy. Över 100 nya och ibland exklusiva spel ska ingå i tjänsten när den lanseras.

Apple Arcade kommer vara en egen flik i App Store och alla spel som utvecklats för tjänsten kommer ingå för prenumeranterna. Alla spel kan spelas utan internetuppkoppling, lite av en känga till Googles nyligen presenterade streaming-tjänst Stadia.

Här fortsätter också Apples satsning på integritet. Spelen på tjänsten får inte samla in någon som helst data från användaren. Spelen kommer inte heller innehålla annonser eller extra utgifter i form av mikrotransaktioner. Utöver att Apple handplockar spel som ska utgöra Arcade-biblioteket bidrar de även till utvecklarna i form av pengar och andra resurser.

Apple Arcade blir tillgängligt i höst i mer än 150 länder, men exakt vilka dessa är klargjordes inte. Tjänsten kommer finnas som en flik i App Store för plattformarna IOS, Mac OS och TV OS. Prislappen kommer presenteras vid ett senare tillfälle.

Läs mer: Apple Newsroom

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.