Här är Apples film- och tv-tjänst

Efter år av rykten har Apple nu visat sina planer för strömmande film och tv. Allt utgår från en ny version av företagets TV-app och den helt nya tjänsten Apple TV Plus samt paket från olika leverantörer i form av Apple Channels.

Apple har ikväll avtäckt tjänsten Apple Channels. Tanken med tjänsten är att användare bara ska betala för det de vill se, och att allt ska finnas i en enda app, nämligen Apples TV-app. Upplevelsen är också reklamfri, och för hela familjen.

Apple samarbetar med ett stort antal leverantörer, exempelvis Showtime och HBO. Den nya TV-appen innehåller rikligt med tips från Apples redaktörer, och personifieras också utifrån användarens smak.

Den nya versionen av appen och tjänsten Apple Channels kommer i maj. För första gången får även Mac TV-appen, liksom smarta tv-apparater från Samsung, Vizio, LG och Sony. TV-appen kommer också till Roku och Amazon Fire TV.

Apple spar inte på krutet när det gäller sin tv-tjänst, och rullar ut den nya appen till över hundra länder.

Apple TV Plus

Apple presenterar också en helt ny tjänst, i form av Apple TV Plus. Det här är alla originalproduktioner som Apple håller på med kommer att samlas. Med i en video som presenterar tjänsten är filmskapare som Steven Spielberg, JJ Abrams, Sofia Coppola, Ron Howard och M Night Shyamalan. Spielberg överraskar också genom att delta som gäst på scenen, och följs av bland andra Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Jason Momoa som presenterar de olika projekt de är inblandade i.

Apple TV Plus kommer till över hundra länder i höst, med exklusivt innehåll från Apple. Självklart är det reklamfritt, men vad månadskostnaden blir har Apple ännu inte berättat. Detta kommer att meddelas senare under året, när premiären närmar sig.

Kommentarer
35 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.