Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hörlurstillverkaren Bragi ger upp hårdvara

Den en gång så lovande hörlurstillverkaren Bragi meddelar nu att de helt slutar tillverkar hårdvara, och fokuserar på att licensiera AI istället.

En gång i tiden, före Apple hade frälst världen med bekymmersfritt trådlöst lyssnande med Airpods, gled tyska företaget Bragi in på marknaden för helt trådlösa in-ear-hörlurar kallade The Dash efter en framgångsrik men försenad Kickstarter-kampanj. Denna första produkt var inte så imponerande i praktiken som den var på pappret, men potentialen fanns där.

Ett år senare släppte Apple sin egna konkurrent Airpods, som undan för undan växte till en fenomenal succé. Andra konkurrenter som Samsung förfinade sina produkter i Icon X-familjen, och Bragis produkter började få allt svårare att konkurrera. Det har inte talats mycket om Bragi på senare år, och därför är det inte så chockerande att få reda på att företaget nu slutar tillverka hårdvara helt.

Bragi ska istället fokusera på att licensiera den delen av företagets egna mjukvara Bragi OS som berör artificiell intelligens. Mjukvaran använder AI bland annat för att spåra och hantera användarens träning, och denna hoppas de alltså på att kunna bygga verksamhet på. Företagets vd Nikolaj Hviid försäkrar befintliga kunder om att redan köpta produkter ska fortsatt få support framöver.

Det avslöjas inte vilket företag som köpt Bragis hårdvarudivision, men enligt sajten Wearable har både Google och Fitbit varit spekulanter. Nu återstår det att se om vi får ta del av Bragi-licensierad artificiell intelligens i våra framtida hörlurar.

Källa: Wearable

Läs mer:

Test: Test av Bragi The Dash

Skriven av Andreas Eklöv

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.