Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Philips Hue satsar på Bluetooth

I framtiden behöver du inte ha en Hue Hub för att kontrollera Hue-lampor, det räcker med din iPhone eller iPad.

Philips Hue går i från hubben när de lanserar nya Bluetooth-försedda lampor. Lamporna fungerar helt autonomt och styrs med hjälp av en nya Hue för Bluetooth-appen.

Skulle andan falla på är även de nya lamporna kompatibla med den klassiska Hue-hubben och kan därför vara värt att satsa på i det lilla hemmet utan att vi sedan behöver köpa nytt.

Lamporna kan också kopplas till kompatibel Amazon Echo-högtalare (via Zigbee i det fallet antar vi) och blir därmed Alexa-kompatibla. Du måste ha en Echo Dot (Gen 3), Echo Plus eller Echo Show (Gen 2).Stöd för Google Home och Nest via Bluetooth utlovas inom kort. Fattningen är E27 och GU10 och släpps här i Europa till hösten. Dimbara med vitt ljus går på 19.95 euro, White Ambiance kostar 29.95 euro medan Color Ambiance landar på 59.95 Euro. Vad det blir i svenska kronor lär bero på kronkursen vid lansering. Rekommenderade svenska priser är just nu 199-629 kr.

Man utlovar också att fler bluetooth-kompatibla lampor släpps.

Affilatelänk: Köp dina Hue-produkter hos Webhallen.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.