Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook sägs vara ointresserad av produktdesign

En av anledningarna varför Jony Ive väljer att lämna Apple sägs vara Tim Cooks och högsta ledningens ointresse för produktdesign.

Nu startar han sin egna designstudio och får Apple som kund. Det har blivit allt mer uppenbart genom åren att Jonathan Ive inte längre har rockstjärnestatus på bolaget och att man glidit i från varandra.

I Wall Street Journal (via The Verge) kan vi läsa att det var Ive som ville framhäva Apple Watch som ett smycke snarare än ett mobiltillbehör. Något som man sendan fick backa på efter missade försäljningsmål på framförallt guld-varienten av första Apple Watch som gick för långt över hundra tusen.

I artikeln får vi också reda på att man jobbar på AR-glasögon, något vi hört rykte om tidigare.

Slutligen kommer det fram fler detaljer om AirPower, en produkt som påminde mer om en dålig kokplatta än en induktionsladdare hur mycket tid man än lade på den.

Det blir också tydligt att design inte är i fokus när de som är ansvariga för hård- och mjukvarudesign under Ive i stället kommer rapportera till Jeff Williams som är COO - operativ chef - i stället för Tim Cook direkt.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.