Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Google samarbetar mot Corona

För första gången någonsin kommer iOS och Android att kunna kommunicera med varandra meddelar Apple i ett pressmeddelande.

Det hela kommer ske i en tvåstegsraket och det första bolagen kommer göra är att ta fram gemensamma API:er som släpps i maj. Dessa kommer utvecklare hos bland annat företag, myndigheter och universitet kunna använda sig av. Det innebär att det kommer bli lättare att ta fram statistik om hur COVID-19 sprider sig då båda operativsystemens data hamnar i en och samma databas.

Steg två blir sen att lansera ett Bluetooth-baserat system som skall vara mer pålitligt och driftsäkert än de API:er de har tagit fram. All positionsdata som tas fram kommer ske helt anonymt och samtliga användare kommer kunna välja att gå med eller ur. Datan kommer hjälpa forskare och myndigheter att se hur spridningen av COVID-19 rör sig vilket kan hjälpa till att minska den kraftfulla spridning av viruset vi hittills har sett. I deras gemensamma pressmeddelande skriver de:

"All of us at Apple and Google believe there has never been a more important moment to work together to solve one of the world’s most pressing problems. Through close cooperation and collaboration with developers, governments and public health providers, we hope to harness the power of technology to help countries around the world slow the spread of COVID-19 and accelerate the return of everyday life."

Det kommer att dyka upp mer teknisk information hos Apple om detta inom kort, men det är heltklart ett stort framsteg att dessa två bolag samarbetar på en sådan djup nivå.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.