Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Den smarta sängen för det smarta hemmet

Det är lite över ett år sedan företaget Eight Sleep släppte The Pod. Vilket är en smart madrass som nu har blivit ännu smartare.

Detta är alltså en smart madrass med app-kontroll för att ställa in temperaturen i sängen och som läser av hur vi sover med hjälp av en sov-coach. Madrassen kopplas upp mot en hubb som ser ut som ett litet torn som styr värmen och övrig teknik. Värmen alstras genom att det är vatten som värms upp och pumpas runt i madrassen, det ska inte misstas för en klassisk vattensäng från 80-talet.

Den nya madrassen heter The Pod Pro och har separata element för att värma båda sidor individuellt. Värmen styrs som nämns tidigare med Eight Sleeps app som finns för både iOS och Android, där man också kan följa sin sovcykel och den känner av när man går och lägger sig, när man somnar och hur man faktiskt sover. Sedan kommer den med tips på hur du ska bete dig för att sova bättre, om du sover dåligt enligt din privata sov-couch i mobilen.

Denna madrass har också inbyggd väckarklocka som väcker dig försiktigt med vibration i brösthöjd på madrassan, den ändrar också temperaturen en stund innan det är dags att kliva upp. Förutom bättre comfort så har också sensorer byggts in i hubben som kan känna av temperatur och luftfuktighet i rummet och samtidigt ta med det lokala vädret i uträkningen och anpassa temperaturen du möts av när du kryper ner i sängen automatiskt.

Sensorer kan också läsa av hjärtslag och sedan sammanställa detta med din sömncykel. De läser av din exakta vilopuls och om den har höjts under natten av en mardröm eller liknande. Samtidigt kan den addera alla dessa mätningar direkt in i Hälsa-appen i din iPhone och du kommer få stenkoll på din sömn och hur du mår.

Men allt detta mys kommer med ett pris och de levererar tyvärr inte till Sverige. Men kan du ordna leverans så går en dubbelsäng på runt 60 000 kronor, men är du snabb så erbjuder tillverkarens hemsida just nu 200 dollar i rabatt. Så sov inte.

Källa: Macroumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.