Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple planerar att berätta om övergången till egen processor under WWDC

Släpper de bomben på WWDC i år? Bloomberg rapporterar att Apple planerar att berätta om övergången till eget chip under årets WWDC som startar den 22 juni.

Det blir första gången på 36 år som Apple producerar sina egna processorer. De har endast bytt tillverkare två gånger under Apples historia. 1990 bytte Apple ut Motorola till PowerPC, 2005 framförde Steve Jobs nyheten att lämna PowerPC till förmån för Intel. Nu planeras övergången från Intel till egna komponenter och det kan bli redan den 22 juni om vi vågar tro Bloomberg.

Gissningsvis får vi inte se datorerna med dessa chip förens 2021 då utvecklare kan behöva tid på sig att anpassa sina programvaror. Apples egna processorer kommer använda sig av licens från Arm Ltd, vilket är en del av det japanska bolaget SoftBank Group. Uppbyggnaden kommer bli annorlunda från Intel och därför kommer även mjukvara behöva anpassas för att fungera optimalt.

Apple har 10% av PC-marknaden så slaget mot Intel kommer antagligen inte bli så hårt som vi kan tro. Men fler och fler tillverkare börjar lansera sina bärbara datorer med Arm-baserade processorer, så framtiden får visa hur det går för de PC-bolaget.

Apple väljer att gå över till egen tillverkning för att de märkt av att Intels processorkraftskurva har avtagit under åren och är rädda att de själva kommer hamna efter när det kommer till kraft i sina datorer. De kommer också kunna göra mindre komponenter med Arm-processorerna och det kommer resultera i mindre och tunnare enheter.

WWDC närmar sig med stormsteg och förutom detta kommer Apple också presentera nyheterna i iOS, iPadOS, tvOS och WatchOS och vi kan inte riktigt hålla oss. Är det 22 juni snart?

Källa: Bloomberg

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.