Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide: Gör din gamla iMac till en extra skärm med Target Display Mode

Så här i Coronatider så är det många som jobbar hemma och har du en äldre Mac som knappt används så går det att använda den som en extra skärm.

Systemkrav

För att kunna använda din iMac som en extern krävs så behöver den ha stöd för Target Disk Mode och det har alla iMac 27"-modeller som är gjorda mellan sent 2009 till mitten av 2010. Sedan har även samtliga iMac-modeller gjorda mellan mitten av 2011 till mitten av 2014 stöd oavsett om det är en 21,5" eller 27".

Kablar och adaptrar

Om du har en modell ovan som har stöd för Target Display Mode så är nästa sak att fundera på vilken kabel som skall användas för att koppla ihop din MacBook-dator med din iMac. För att få detta att fungera mellan vår MacBook Pro 16" och vår iMac 2013 införskaffade vi oss en Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adapter samt en Thunderbolt 2-kabel.

Vad gör jag nu då?

När du väl har köpt rätt kablar så är det bara att koppla ihop de två datorerna och för att aktivera Target Display Mode trycker vi på CMD (command-tangenten) och F2. Efter några sekunder så kommer det hoppa till i skärmen och vips så har du nu din iMac som skärm eller som utökad skärm till din MacBook-dator. Precis som med vilken extern skärm som helst kan du bege dig in i Systeminställningar - Bildskärmar och sedan uppställning för att bestämma vad din iMac skall visa. När du vill använda din iMac som vanligt igen är det bara att trycka på CMD och F2 igen.

Värt att tänka på om det inte fungerar

Undertecknad noterade själv att Target Display Mode inte fungerade om jag hade FileVault aktiverat, det vill säga att man har krypterat sin hårddisk. Om ni tycker att det är värt att ta bort krypteringen för denna funktion så går det att göra under "Systeminställningar - Säkerhet och Integritet - FileVault".

Svårare än så är det faktiskt inte och det här är ingen ny funktion från Apple men vi ville ändå belysa detta nu när många arbetar hemma och kanske inte tänker på att deras iMac kan göra hemarbetet lite smidigare.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.