Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bygger världens största vindkraftverk på land i Danmark

Apple meddelar idag via ett pressmeddelande att de utökar användningen av förnybar energi i Europa.

Det är utanför den danska staden Esbjerg som det kommer att byggas 200 meter höga vindkraftverk som skall producera 62 GWh (gigawattimmar) per år och det är tillräckligt för att ge ström åt nästan 20 000 hushåll. Elektriciteten som genereras i Esbjerg kommer hålla Apples datacenter i Viborg igång med ström och all överskottsenergi åker rakt in i det danska elnätet.

”Att bekämpa klimatförändringar kräver omedelbar handling och globalt samarbete – och datacentret i Viborg är ett starkt bevis på att vi kan anta den här generationsutmaningen”, säger Lisa Jackson, Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives på Apple. ”Investeringar i ren energi leder till banbrytande innovationer som ger företag och lokalsamhällen både ren energi och bra jobb. Det här är ett område där vi måste gå i täten – för såväl jordens som framtida generationers skull.”

Apple har sedan tidigare en plan att nå koldioxidneutralitet år 2030 och det skall omfatta sin egna verksamhet, hela tillverkningskedjan och produktlivcykeln. Apple meddelar även att deras datacenter i Viborg är nu igång och i den 45 000 kvadratmeter stora anläggningen hjälper Apple till med nätverkssupport och dagatalagring för sina användare i området och anläggningen bidrar även till att driva App Store, Apple Music, iMessage, Siri och andra tjänster i Europa som helt hålls igång av förnybar energi.

Källa: Pressmeddelande

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.