Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snart kan vi slopa mobilnumret om vår AirTag tappas bort

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.

Apple släppte idag iOS 14.6 beta 3 till utvecklare och en sak som många har varit kritiska till är nu löst. Det som många inte riktigt har gillat är att om man har sin AirTag på en nyckelknippa och tappar den så behöver man i "förlorat läge" lägga in sitt mobilnummer. Detta är så den som hittar nycklarna kan kontakta ägaren men om det är en oärlig människa så kan denna söka på numret och se vart personen bor och sen göra ett besök och gå rakt in i hemmet då personen har nycklarna. Nytt i betan är att vi nu istället kan lägga in en e-postadress om så önskas. Då kan de som är oroliga skaffa en e-postadress som inte går att koppla till en person och slipper då även det klassiska "Gevalia-besöket".

Som det ser ut just nu så kan man inte lägga in både e-postadress och mobilnummer utan man får välja en av dem. När iOS 14.6 lanseras i skarp version vet vi ännu inte men det borde inte dröja allt för länge.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.