Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oktobernytt från Apple: iMac, Mac mini, MacBook och Magic Mouse

Apple har precis lanserat nya modeller av iMac, Mac mini och MacBook samt släppt en helt ny mus med rörelsesensor på ovansidan, Magic Mouse.

Det var en sådan där tisdag när Apple Store gick ner och alla började spekulera i nyheterna. Denna gång var det flera uppdateringar på tapeten, det hade surrat rykten en längre tid nu, och alla större rykten verkar ha slagit igenom denna gång.

iMac

Kanske den på förhand med omtalade uppdateringen som många väntat på. Nya iMac är snabbare och större med nya LED-skärmar på 21,5 respektive 27 tum. Inbyggd SD-kortläsare, trådlöst tangentbord och nya Magic Mouse följer med.

Pris från 11.495 kr på svenska Apple Store.

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

Mac mini

Mac minins framtid hos Apple har sett lite osäker ut, men än finns den kvar och uppdateras. Priserna är fortfarande rätt höga, men nu får man snabbare processor och större hårddisk i alla fall. Kanske den mest intressanta nyheten är en server-variant som istället för SuperDrive har en extra 2,5-tums hårddisk samt levereras med Snow Leopard Server installerad.

Pris från 5.995 kr på svenska Apple Store. (9.995 kr för server-versionen.)

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

MacBook

Den vita MacBook lever vidare. Nu med rejält uppfräschad design, multitouch-platta och inbyggt batteri, precis som på MacBook Pro-serien. Och priset ligger kvar under tio tusen kronor.

Pris 9.995 kr på svenska Apple Store.

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

Magic Mouse

Dagens intressantaste nyhet är den nya musen från Apple. Personligen föll jag aldrig för Mighty Mouse, men den nya Magic Mouse verkar vara riktigt intressant med sin multi-touch-översida som ger möjligheter som bara styrplattorna haft förut.

Pris 695 kr på svenska Apple Store.

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

Apple Remote, AirPort Extreme och Time Machine

Apple har dessutom släppt en ny fjärrkontroll och uppdaterat prestandan på AirPort Extreme och Time Capsule, läs mer hos MacRumors.

Här är de enskilda trådarna för varje nyhet:
Tråden om nya Mac mini (oktober 2009)
Tråden om nya iMac (oktober 2009)
Tråden om nya MacBook (oktober 2009)
Tråden om Magic Mouse (oktober 2009)

Denna tråd är låst, använd någon av ovanstående trådar för vidare diskussion om respektive produkt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.