Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Quark Xpress 8 kommer till Sverige på turné

Quark lanserade nyligen Quark Xpress 8 med många spännande nyheter. Nu meddelar Patrik Carlsson på Quark i Sverige att man kommer genomföra en turné kallad Xperience Design Global Tour.

Den 28:e Augusti finns dom i Stockholm på Filmstaden Hötorget, Salong 6 och den 16:e September i Göteborg på Elite Park Avenue Hotel på Avenyn. I båda fallen ser programmet ut så här:

13:00 Registration
13:30 Quark intro and update
13:40 QuarkXPress 8 Overview
13:50 QuarkXPress 8 - Xperience Design
14:45 Apple - Do more with Mac OS X Leopard and QuarkXPress 8
15:15 Finish

Mer info och anmälan finns här:
Quark: Events - Global Tour

Detta är Quark 8
För den som missat att Quark 8 har kommit har vi gjort en liten sammanställning:

- QuarkXPress 8 introducerar designerstyrd typografi för skapande av snygga texter. Hängande tecken och avancerade baslinjenät tillsammans Unicode och OpenType ger dig de verktyg du behöver för att uppnå önskade effekter.

- Illustratorfiler kan ändras direkt i QuarkXPress 8 och de nya ritverktygen är så pass kraftfulla att behovet av externa program minskar betydligt eller försvinner helt. Likaså finns det stöd för avancerad bildmanipulation direkt i QuarkXpress 8 samt stöd för att dra in material direkt från Adobe Bridge.

- Behöver du jobba mot webb? Inga problem, det material du skapat för tryck exporterar QuarkXPress 8 gladeligen till interaktiv Flash - utan att du behöver skriva en rad kod - HTML och XHTML.

• Ett nytt och moderniserat gränssnitt gör formgivningen enklare med färre knapptryckningar och musklick.
• Integrerat Illustratorstöd och avancerade ritverktyg gör det lättare att arbeta tillsammans med Illustrator och att klara sig utan det.
• Standardiserade kortkommandon gör det enklare att lära sig genvägarna, du kan dem redan från andra program, vilket leder till ett effektivare arbetsflöde.
• Fullständig kontroll på hängande tecken låter dig skapa och linjera texter som tilltalar den designmedvetne.
• Baslinjenät ger möjlighet att arbeta med flera baslinjeraster i samma dokument och rent av på samma sida.
• Utökat stöd för PDF/X och JDF för ett optimalt och pålitligt arbetsflöde genom hela kedjan.
• Utökat stöd för internationell publicering med ett filformat som har stöd för avancerad typografi och 38 språk. Du kan nu öppna filer skapade i andra versioner av QuarkXPress 8 utan risk för att texten flödar.
• Flash för designers ger dig oanade möjligheter att skapa interaktivt webbmaterial med dina trycksaker som förlaga - och det utan några som helst programmeringskunskaper.
• Synkronisera stilar över flera layouter och ge dina skapelser ett sammanhängande utseende med minsta möjliga ansträngning.
• Glöm inte dina gamla skapelser - QuarkXPress 8 klarar av att öppna dokument skapade i alla versioner av QuarkXPress tillbaka till version 3, så nu kan du äntligen låta din gamla Quadra gå i pension.

60 dagars demoversion
Quark erbjuder en fullständig 60 dagars demoversion för nerladdning här: Quark Inc. – Desktop – QuarkXPress 8 – Evaluation

Läs mer om Quark 8 här:
Quark Inc. – Desktop – QuarkXPress 8

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.