Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kvällens keynote 19:00 svensk tid

Folk har redan börjat köa för att komma först in på WWDC som börjar idag.

Bild från MacRumors
19:00 ikväll svensk tid startar Steve Jobs igång WWDCs keynote. Apple har redan gått ut och sagt att fokus kommer att ligga på iOS 5, OS X Lion och iCloud.

OS X Lion:
Beta-versioner, bilder och videoklipp har läckt ut i stora mängder och Apple kan inte ha särskilt stora överraskningar kvar i bakfickan när det gäller Lion. 14 juni ska vi kunna ladda ner Lion via AppStore om man får tro ryktena.

iOS 5:
I iOS 5 har det ryktats om att notifieringarna ska förbättras då Apple har anställt Peter Hajas som har gjort cydia-appen MobileNotifier.
Det har också ryktats om ett samarbete med Twitter och vi kanske får se en integrering av Twitter i iOS.
Uppdateringar av iOS utan att koppla in till iTunes är något som redan finns till AppleTV så det vore inte konstigt om det dök upp i iOS5.
Som vi tidigare rapporterat om här på 99mac så har Apple inlett ett samarbete med röstigenkänningsföretaget Nuance så vi kommer säkert att få se ett betydligt mer utvecklat stöd för röststyrning, även på fler språk än engelska.

iCloud:
Apples bäst bevarade hemlighet för kvällens keynote är deras nya molntjänst. Vi vet att Apple har byggt minst en stor serverhall, köpt domänen iCloud.com samt förhandlat med alla stora skivbolag om musikrättigheter. Vad som ska ingå i Apples moln får vi se i kväll. Kommer musik och film lagras i molnet? Kanske får Spotify en ny konkurrent?
Någon form av "Dropbox" med synkning av filer mellan iOS, OSX och molnet vore ju konstigt om Apple inte byggde in.

Kanske (men inte så troligt) får vi se en glimt av iPhone 5?

Diskutera WWDC i forumet

Diskutera iOS 5 i forumet

Diskutera OSX Lion i forumet

Diskutera iPhone 5 i forumet

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.