Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: tv.nu fjärrkontroll

Gör om din iPhone till en fjärrkontroll till din digital-box.

tv.nu Remote är ett tillbehör till iPhone/iPod Touch/iPad som enkelt integrerar med tv.nu-appen och gör att du kan byta tv-kanal, höja och sänka volymen eller slå på och av din digitalbox/TV direkt från din iEnhet.

tv.nu Remote kopplas in i dockkontakten, sedan är det bara att starta tv.nu-appen så kommer appen guida dig igenom inställningarna. Den frågar vilken TV-leverantör du har, vilken box och vilket kanalpaket.

tv.nu Remote är förinställd för digitalboxar från Boxer, Bredbandsbolaget, Canal Digital, Com Hem, Tele2, Telia eller Viasat.

Om du har en TV med inbyggd digitalbox så det att under inställningar själva ställa in så den passar med din TV/digitalbox.

Kolla in den här videon så ser du hur man gör.

När allt är klart och inställt märker du skillnaden i tv.nu-appen att alla kanalikoner har en liten symbol som ser ut som en RSS-ikon. Genom att klicka på kanalikonerna byter man kanal. Du får även upp knappar för att höja och sänka volymen och byta kanal upp/ner.

För att hitta vilka digitalboxar som stöds, titta på den här listan.
Listan utökas hela tiden och tv.nu-appen hämtar automatiskt uppdateringar av listan.

Om du har en iPad så fungerar inte tv.nu Remote med den nya iPad appen tv.nu utan du måste ladda ner iPhone-appen men tillsammans med t.ex. RetinaPad från Cydia gör det inte så mycket. Förhoppningsvis så kommer en uppdatering till iPad-appen.

Sammanfattningsvis så kan man säga att tv.nu Remote är en väldigt onödig pryl, men ack så rolig.

http://www.tv.nu/remote

tv.nu remote kostar 399kr how webhallen.se

Fördelar:
+ rolig

Nackdelar:
- fungerar inte med nya iPad-appen
- dyr

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.