Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: JackBacks baksida

Baksidan i glas? Nej, självklart ska den vara i trä!

Vi har fått tag på en ersättningsbaksida som nog slår de flesta.

Innan vi fortsätter ska vi påpeka att genom att öppna din iPhone så bryter du garantin men eftersom det är lika enkelt att återställa originalskalet så borde det i teorin inte vara några problem.

Vi har tidigare skrivit om hur lätt det är att byta baksidan på en iPhone 4. Originalbaksidan från Apple är gjord utav glas och det är väldigt lätt att få en spricka i den, för att inte tala om repor om man inte använder något skydd.

JackBacks heter ett företag från Cincinnati, Ohio som tillverkar baksidor i äkta trä. Det är alltså inte någon vinyldekal man klistrar på utan precis som i guiden så byts hela baksidan ut till en i trä. Den delen av baksidan som är in mot telefonen är såklart i plast för hållbarhetens skull.

Man kan få sin JackBack i Natural Bamboo, Amber Bamboo, Mahogany eller Walnut. Alla träsorter är 100% FSC certifierade. Alla baksidor skärs ut med laser, etsas, slipas och oljas till slut in.

Vårt exemplar är i mahogny och med 99macs logga etsad på.

I paketet från JackBack kommer allting man kan tänkas behöva och lite till. Som vi skrev i guiden så finns det iPhone 4 med två olika typer av skruvar i botten. Nyare telefoner har 5-stjärninga skruvar och äldre telefoner har vanliga Philips stjärnskruvar. JackBacks skickar med skruvmejslar för båda typerna av skruvar, så man behöver inte oroa sig.

Installationen är lika lätta som vilken annan baksida, skruva ur de två skruvarna i botten. Tryck baksidan upp en bit och lyft sedan av. Du sätter dit den nya genom att passa in "hakarna" i rätt spår, trycka baksidan neråt och sedan skruva i skruvarna igen.

Beroende på vilket träslag man väljer man baksidan bli 0,1 -0,2mm tjockare än originalet men den blir dock lättare.

http://www.jackbacks.com/

Fördelar
+ snygg
+ annorlunda
+ kan få ditt eget motiv

Nackdelar
- dyr

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.