Peter Watz - FileMaker Guru

Idag presenterar vi vår andra 99mac Guru - Peter Watz. Han har jobbat som FileMaker utvecklare sedan 1989 och varit aktiv på 99mac i åtta år. Han är inte bara trevlig och hjälpsam utan även en grillkung så vi ser fram emot nygrillat på 99mac träff i sommar.

Jag blev tillfrågad om jag ville hjälpa till att visa FileMaker II på Sveriges första Macmässa – Apple Business Forum i Sollentuna. Jag tackade ja. Under denna mässa så träffade jag företaget Börslistans Informations Tjänst – BIT. Dom hade ett problem med att hantera svarstalongerna för deras årsredovisningsservice. Jag byggde en lösning i FileMaker II och dom blev nöjda. Deras syster företag Branschförlaget sålde annonser i branschböckerna Vem är Vem i svensk Finansvärld m.fl. Jag började arbeta som telefonsäljare. Jag lämnade ut mitt telefonnummer till de som jag inte fick kontakt med. När dom senare ringde tillbaka så hade jag ingen koll vem det var eller vart i säljprocessen jag var. Så jag byggde ett säljstödssystem i FileMaker II. Detta var ett av de första säljstödssystemen för Mac. Det gick bra för mig. Jag börja sälja mer än mina mer erfarna kollegor och ett visst missnöje innebar att alla fick samma system. Min chef kallade detta för WSS Pro – Watz Sales System Pro, Pro för FileMaker Pro. I dag kallar jag systemet för Kundvårdsprogrammet.

Jag har sedan dess arbetat med att bygga FileMaker lösningar för nästan alla branscher i Sverige. Allt från medlemsregister för föreningar till stora bemannings- och rekryteringssystem för börsnoterade Poolia.

Jag arbetar också med drift av FileMakerdatabaser.

Min tanke med att vara forumvärd här på 99.se är att lyfta fram det man kan göra med FileMaker. Inte bara svara på frågor utan mer se möjligheterna med FileMaker. Jag kommer även involvera andra duktiga FileMaker utvecklare för att kunna svara på frågorna, då jag inte kan allt.

- Privat så har jag två barn, en fru och jag älskar att grilla, givetvis året runt. Är också delägare i webbyårn Pixpro Stockholm AB som bygger webbaserade lösningar med publiceringsverktyget Joomla. Givetvis så kopplar vi ihop det med FileMaker i vissa projekt.

Ser fram emot att hänga med er!

PS. Just nu sitter jag i Oslo på väg till New York så jag har några timmars frånvaro...

Kommentarer
3 svar

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.