Peter Watz - FileMaker Guru

Idag presenterar vi vår andra 99mac Guru - Peter Watz. Han har jobbat som FileMaker utvecklare sedan 1989 och varit aktiv på 99mac i åtta år. Han är inte bara trevlig och hjälpsam utan även en grillkung så vi ser fram emot nygrillat på 99mac träff i sommar.

Jag blev tillfrågad om jag ville hjälpa till att visa FileMaker II på Sveriges första Macmässa – Apple Business Forum i Sollentuna. Jag tackade ja. Under denna mässa så träffade jag företaget Börslistans Informations Tjänst – BIT. Dom hade ett problem med att hantera svarstalongerna för deras årsredovisningsservice. Jag byggde en lösning i FileMaker II och dom blev nöjda. Deras syster företag Branschförlaget sålde annonser i branschböckerna Vem är Vem i svensk Finansvärld m.fl. Jag började arbeta som telefonsäljare. Jag lämnade ut mitt telefonnummer till de som jag inte fick kontakt med. När dom senare ringde tillbaka så hade jag ingen koll vem det var eller vart i säljprocessen jag var. Så jag byggde ett säljstödssystem i FileMaker II. Detta var ett av de första säljstödssystemen för Mac. Det gick bra för mig. Jag börja sälja mer än mina mer erfarna kollegor och ett visst missnöje innebar att alla fick samma system. Min chef kallade detta för WSS Pro – Watz Sales System Pro, Pro för FileMaker Pro. I dag kallar jag systemet för Kundvårdsprogrammet.

Jag har sedan dess arbetat med att bygga FileMaker lösningar för nästan alla branscher i Sverige. Allt från medlemsregister för föreningar till stora bemannings- och rekryteringssystem för börsnoterade Poolia.

Jag arbetar också med drift av FileMakerdatabaser.

Min tanke med att vara forumvärd här på 99.se är att lyfta fram det man kan göra med FileMaker. Inte bara svara på frågor utan mer se möjligheterna med FileMaker. Jag kommer även involvera andra duktiga FileMaker utvecklare för att kunna svara på frågorna, då jag inte kan allt.

- Privat så har jag två barn, en fru och jag älskar att grilla, givetvis året runt. Är också delägare i webbyårn Pixpro Stockholm AB som bygger webbaserade lösningar med publiceringsverktyget Joomla. Givetvis så kopplar vi ihop det med FileMaker i vissa projekt.

Ser fram emot att hänga med er!

PS. Just nu sitter jag i Oslo på väg till New York så jag har några timmars frånvaro...

Kommentarer
3 svar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.