Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples vd ber om ursäkt för IOS 6-kartor i öppet brev

I ett öppet brev från Apples vd Tim Cook kommenterar han nu de omfattande problemen med kartorna i IOS 6. Cook rekommenderar kunderna att använda kartor från Google eller Nokia om man har problem.

Debaclet runt Apples kartor i IOS 6 fortsätter. Företaget har på olika sätt försökt förklara problemen med att kartornas exakthet bygger på att fler använder dem och att man kan hjälpa Apple med att rapportera in fel man upptäcker. Hela städer som exempelvis Göteborg har saknats i kartorna medan resultaten i Stockholms innerstad har varit bra i tester som vi på 99mac gjort.

I ett öppet brev ber nu Apples vd Tim Cook om ursäkt för problemen med kartorna. I brevet skriver Cook att Apple "misslyckats med att leva upp till sin egna målsättning om att erbjuda produkter i världsklass" och att Apple beklagar den frustration som företagets kunder har drabbats av på grund av kartorna.

Inte blir det enklare för Apple av att det redan nu är över 100 miljoner IOS 6-enheter som använder det nya kartsystemet. Cook skriver i sitt brev att redan sju dagar efter att IOS 6 lanserades har användare runt om i världen gjort över en halv miljard sökningar i kartorna i IOS 6.

Brevet från Tim Cook är i stort sett ett standardbrev för hur Apple ber om ursäkt, men en del av brevet är värt att titta lite närmare på, och det är det faktum att Tim Cook rekommenderar kunderna att använda webbaserade kartor från Apples konkurrenter medan Apple löser problemen med kartorna i IOS 6:

"Medan vi förbättrar Kartor, kan du pröva alternativ genom att ladda ned kartappar från App Store så som Bing, Mapquest och Waze, eller använda kartor från Google eller Nokia genom att besöka deras webbplatser och skapa en ikon på din hemskärm till deras webbappar."

Har du haft problem med kartorna i IOS 6? Kommentera gärna!

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
45 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.