Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mer plast än kolfiber i Wake Up Folio

TEST. Väskor, fodral och andra tillbehör kan vid en första anblick se ut att vara något de inte alltid är. Läderfodral kan visa sig vara gjorda av plast, väskor med dyra metalldetaljer kan i själva verket visa sig vara gjorda av plast, och så vidare. Vad Cooler Master tänkt med sitt Ipad-fodral vet vi inte, men halt är det.

Cooler Master är välkända för pc-användare där företaget tillverkat en rad olika tillbehör och komponenter under årens lopp. Sedan ett tag tillbaka har de också börjat ösa ut allt från stativ för Macbook Pro till fodral för Ipad och det är ett sådant vi tittat på i detta test. Just denna modell har Cooler Master döpt till Wake Up Folio, och ska enligt förpackningen vara klätt med en kolfibertextur blandat med läder. I själva verket är fodralet tillverkat av polyuretan (ett material som ofta används tillsammans med imitationer av exempelvis läder), "eko-läder" och polykarbonat (transparent termoplast med hög hållbarhet).

Inte så mycket kolfiber, med andra ord, men troligen är det texturens känsla som ska likna kolfiber gissar vi. Vidare så får man vid en första anblick en känsla av att hela fodralet är gjort av metall, men det är det således inte. Däremot är det vansinnigt halt att hålla i, vilket är av en viss nackdel om man inte vill se om fodralet klarar av att faktiskt skydda sin Ipad.

Fodralet i sig är robust och känns ganska stadigt, men det adderar också onödigt mycket vikt till en redan ganska tung Ipad 4 som vi testat med. Fodralet i sig väger närmare 270 gram, vilket om man lägger till de 650 gram som en Ipad 4 i wifi-version väger så står man helt plötsligt där med ett paket på 920 gram vilket är i överkant. Det blir ganska tungt att bära med sig, helt enkelt.

Prislappen då? Vi har inte lyckats hitta några svenska priser ännu men från tillverkarhåll meddelas det att priset kommer att ligga på 39,95 euro, alltså drygt 340 kronor, när det släpps på den svenska marknaden denna vecka.

Wake Up Folio är, om man ska summera det, inte ett fult fodral för en Ipad men det är ganska dyrt, ganska halt, och vid en första anblick lovar det saker som det senare inte kan hålla. Det finns även svarta och mörkgråa modeller i samma serie som åtminstone på bild ser betydligt snyggare ut och inte antyder att det är gjort av en stryktålig korrugerad plåt eller något liknande.

Det är, om man ska försöka summera känslan av detta fodral, svårt att se varför man vill använda det dag efter dag. Designmässigt tillför det egentligen inte så mycket, och funktionsmässigt lika så.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.