Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Premiär

Välkommen till nya 99mac!

Nu nylanseras 99mac med ett nytt utseende och en helt ny plattform i bakgrunden. Här är några av alla nyheter.

I och med denna uppdatering vill vi erbjuda er läsare en bättre upplevelse och innehåll. Vårt mål är att sätta dig som läsare i fokus och att du ska kunna ta del av ett kvalitativt innehåll kostnadsfritt och oberoende vilken enhet du surfar in med.

Framtiden för Apple är mer spännande än på länge med många förändringar på gång. Spekulationerna om bolaget och produkternas framtid är dels många och dels vitt skilda åt. Vi kommer att fortsätta att rapportera om produkter och nyheter från en oberoende vinkel. Vårt mål är att producera skön och nyttosam läsning för dig, vare sig dina vägar med Apple korsas privat eller i arbetslivet.

Det här är början på en lång resa med #99mac framöver och tillsammans med er läsare ska vi se till att bli Sveriges bästa Apple-community.
Vi vill tacka alla läsare för allt tålamod med de brister som tidigare funnits, men också för den feedback ni gett oss sedan vi tog över i somras. Er feedback är minst lika viktig framåt – fortsätt att skicka in dina synpunkter till oss på redaktionen!

Nyheter i kort

Nedan presenterar vi några av nyheterna på nya #99mac och nyheter som vi vill belysa lite extra.

  • Modern webbplats och plattform

  • Responsiv design (anpassar sig efter din skärm eller enhet)

  • Taggar i foruminlägg (precis som på Twitter)

  • Köp & Sälj-forumet ersätts med Marknad

  • Omarbetad sökfunktion

  • Veckovis nyhetsbrev

Taggar i forumet

En annan nyhet är att den nya forummjukvaran stöder taggar. Den som använt exempelvis Twitter kommer att känna igen sig. Genom att tagga foruminlägg hamnar texten i en lista tillsammans med alla andra inlägg där samma tagg förekommer. Se följande exempel:

  • #stevejobs skapar taggen #stevejobs

  • #stevejobs|"Steve Jobs" gör det möjligt att formatera taggen för att underlätta läsning. I detta fall blir resultatet #Steve Jobs.

Observera att taggar är okänsliga för stora och små bokstäver, det vill säga att varianter som #stevejobs och #SteveJobs leder till samma. Taggar får inte innehålla mellanslag.

Riktat svar

Vill du rikta en text till en enskild användare i forumet? Använd @-tecken för att svara direkt i texten. Användaren notifieras då om att ett svar har inkommit. Exempel:

  • @användarnamn: Vilken version av IOS använder du?

  • @"förnamn efternamn": Vilken version av IOS använder du?

Det går att rikta samma text till flera användare, och vice versa.

Se fler exempel på hur du kan använda BB-kod för att formatera dina inlägg här. Den som hittar fel får gärna rapportera buggar i Feedback-forumet.

Visningslägen

Det finns nu tre visningslägen i forumet. Linjär, trådad och bästa. Linjär visar inläggen i den ordning de skrivits. Trådad visar tydligare vad som är svar på tidigare inlägg genom att skjuta in dem under inlägget de hör till. Bästa visar första inlägget följt av de inlägg med flest gilla för att förhoppningsvis ge dig som läsare det bästa svaret på ursprungsfrågan.

Vårt nästa steg blir att finslipa vår #redaktion och vårt innehåll så som #tester, poddradio, webbtv med mera. Håll utkik och glöm inte att lägga till oss på hemskärmen på din #Iphone.

Det finns givetvis många fler nyheter att ta del av och den som är nyfiken får gärna testa funktionerna i forumet. Varmt välkomna till nya 99mac!

Kommentarer
886 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.